Spring naar inhoud

Over ons

Sinds 1983 zijn wij een kleine cattery in het zuiden des lands die zich vooral toelegt op de kleuren lilac (lavendel), chocolate (havana), cinnamon en fawn. Ook hebben we een tijdje Foreign Whites gefokt maar de laatste jaren doen we dat niet meer. Dat vinden wij overigens nog steeds ook hele mooie katten. In al die jaren hebben wij ongeveer 100 kittens gefokt. We hadden een paar tussenpozen waarin we geen nestjes hadden.

Op dit moment hebben wij twee dames waarmee wij hopen weer verder te kunnen met de cinnamonfok, zowel in Oosters als in Siamees.

Vanaf de begintijd van cinnamon hebben wij ons daarbij betrokken gevoeld. onze eerste cinnamon poes was een fokje van Maria Falkena (Maratella van Mariendaal) en de fascinatie voor die kleur heeft ons nooit meer losgelaten. Ook importeerden wij ooit de Engelse cinnamon kater Antiquity Troopingcolour (Trooper) die destijds bij onze goede vrienden Jan en Marvin een goed tehuis vond omdat wij geen dekkater in huis wilden houden. Trooper ligt mede aan de basis van de cinnamonkleur bij diverse andere rassen zoals de Brits Korthaar, de Burmees en ook de langhaar Oosterlingen

Mocht u meer willen weten over de kleuren cinnamon en fawn ( de verdunning van cinnamon), dan bent u altijd welkom met vragen. Onze contactgegevens staan op de contact pagina.